utorok 30. októbra 2012

Braňo Žúdel a moje údajné články o snahe centrálnych bánk vykúpiť svet infláciou

som si všimol, že Branislav Žúdel ma spomína vo svojom blogu...

http://blog.jetotak.sk/kriticka-ekonomia/2012/10/10/branislav-zudel-posadnutost-znizovanim-dlhu-zabija-ekonomiku/

neviem odkiaľ tento pán prišiel na to, že ja vypisujem o tom, že cieľom centrálnych bánk je vytvoriť infláciu ("Interpretácia súčasných krokov centrálnych bánk, že ide o akési vykúpenie dlhov obyvateľstva pomocou inflácie, je absolútne nesprávne.")... môže byť, že dávnejšie keď som v tom ešte nemal úplne jasno, som to písal, ale o čom píšem už dlhšie obdobie je to, že to čo robia centrálne banky je zachraňovanie všetkého nefunkčného v ekonomike. V tom sa dokonca nepriamo zhodneme, sám tam napísal, že "FED expanziou svojej bilancie len vykryl prudko rastúci dopyt po likvidite", len zabudol dodať že tento nárast dopytu po likvidite je z dôvodu insolventnosti... mne by sa tiež podnikalo, kebyže si nedokážem zarobiť na chod firmy, pričom všetko (vrátane mojej odmeny ako majiteľa) financujem na dlh aelbo skrz štátnu podporu, a keď raz každý príde na to, že ten dlh nemám šancu splatiť a mi nikto nepožičia (alebo nikto nepožičia štátu), tak ma začne financovať FED (alebo géniovia z iných centrálnych bánk, ktorí presne vedia aká je správna úroková sadzba, asi tak isto ako vedeli komanči aká je správna cena pomarančov a preto stáli všetci v radoch) . Toto všetko dotovanie neproduktívneho využitia zdrojov pritvrdzujúcimi sa fiškálnymi a monetárnymi stimulmi bude mať za následok pokračovanie narastania súčtu dlhu domácností a dlhu vlád k HDP pri nízkom ekonomickom raste. A keď píšem o inflácii, tak píšem to, že keď sa raz niekto tento neustále rastúce zadlženie v pomere k HDP bude chcieť riešiť, tak to bude inflačne, lebo druhá možnosť- bankroty sú zlo niekde na úrovni pedofílie..

nakoľko si Žúdel ani nie je schopný poriadne prečítať článok a vyťahuje v ňom vety z kontextu a dosádza si ich do toho svojho, tak mi to vôbec nestojí za dlhšiu reakciu...

1 komentár:

  1. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným - Spojte se s více než 4 miliony obchodníků a investorů ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovedaťOdstrániť